Beroepsprocedure TB en SB

1161 keer bekeken

Vanaf 2022 gaan we van start met de daadwerkelijke verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Dit betekent echter niet dat er tot 2022 geen werkzaamheden plaatsvinden. Hieronder leest u waar op dit dit moment mee bezig zijn. Meer weten over de planning van dit project? Bekijk dan de planning.

Op 2, 3 en 4 maart 2020 zijn de beroepen tegen het trac├ębesluit en het saneringsbesluit voor verbreding van de A27 behandeld door de Raad van State. Het is nog niet bekend wanneer de Raad van State uitspraak zal doen.

Beroep aantekenen

Eind december 2018 ondertekende minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het tracébesluit (TB) en saneringsbesluit (SB) voor de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het OTB en/of OSP konden van 11 januari tot en met 21 februari 2019 beroep aantekenen tegen het TB en het SB. Ook was het tijdens die periode mogelijk om in beroep te gaan op punten die eerder nog niet bekend waren. Te denken valt aan de vervanging van de 3 grote bruggen.

Zittingen Raad van State

In totaal zijn 47 beroepen aangetekend, waarvan er twee op het laatste moment ingetrokken zijn. Wij hebben alle beroepen doorgenomen en in een verweerschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat aangegeven waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt. De zittingen van de Raad van State vonden plaats op 2, 3 en 4 maart 2020. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de Raad van State uitspraak zal doen.

Images

Twitter

Cookie settings