Kabels en leidingen verleggen

4168 keer bekeken

Vanaf 2023 gaan we van start met de daadwerkelijke verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. Dit betekent echter niet dat er tot 2023 geen werkzaamheden plaatsvinden. Hieronder leest u waar op dit dit moment mee bezig zijn. Meer weten over de planning van dit project? Bekijk dan de planning.

De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder heeft niet alleen gevolgen boven de grond, maar ook onder de grond. Flink wat kabels en leidingen moeten worden verlegd. Hiermee gaan we in 2019 van start.

Planningen op elkaar afstemmen

Omdat er zo veel kabels en leidingen verlegd moeten worden, is Rijkswaterstaat vroegtijdig in gesprek gegaan met kabel- en leidingbeheerders Stedin Netbeheer, Enexis Netbeheer, drinkwaterbedrijf Oasen, drinkwaterbedrijf Brabant Water, Waterschap Rivierenland en Waterschap Brabantse Delta. Hierdoor kunnen de planningen van al deze partijen goed op elkaar worden afgestemd.

Minder overlast

Ook worden de werkzaamheden van de netbeheerders zo efficiënt mogelijk ingericht en gecombineerd, zodat omwonenden en bedrijven minder overlast ervaren. Per keer kun je immers 1 enkele nieuwe kabel verleggen, maar ook meerdere kabels en leidingen tegelijkertijd. Zo hoeft er bijvoorbeeld maar 1 keer een sleuf gemaakt te worden voor kabels en leidingen, of maar 1keer een weg opengebroken te worden. Dat levert naast een betere bereikbaarheid van en leefbaarheid in de omgeving , ook aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen op.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen