Nadere veldonderzoeken door aannemerscombinatie ALSÉÉN

Twe landmeters aan het werk
04-04-2023
1698 keer bekeken

Vanaf woensdag 5 april 2023 start aannemerscombinatie ALSÉÉN met de eerste aanvullende veldonderzoeken op het traject A27 Everdingen – Hooipolder. Deze onderzoeken zijn nodig om het projectgebied inclusief alle bruggen, viaducten, asfalt nauwkeurig digitaal op te meten.

ALSÉÉN doet dit met speciale “scanauto’s” die het wegdek en wegmeubilair digitaal inmeten. De scanauto’s rijden tijdens het scannen mee in het verkeer.

Mobiele scanner
Mobiele scanner

Aanvullend daarop worden de viaducten in het projectgebied digitaal ingemeten door de landmeetkundige medewerkers van ALSÉÉN. De viaducten worden hierbij digitaal in 3D “gescand” en op de millimeter nauwkeurig opgemeten. Deze eerste aanvullende onderzoeken duren ongeveer 3 weken. De werkzaamheden om de viaducten te scannen op het talud en op het trottoir zijn belangrijk om de exacte ligging van de viaducten en de asfalthoogte/-breedte vast te stellen. Dit is nodig voor de verdere uitwerking van het ontwerp voor de wegvernieuwing. De komende periode volgen nog meer onderzoeken.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen