Voorbereiding en onderzoek

886 keer bekeken

Alle informatie over belangrijke thema's als geluid, luchtkwaliteit en natuur hebben we op deze pagina gebundeld in themadossiers. Mist u informatie of heeft u een suggestie voor een nieuw dossier? Laat het ons dan weten via de contactpagina.

Voor we van start kunnen gaan met de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder moet er nog veel gebeuren. Variërend van voorbereidende onderzoeken tot het verleggen van kabels en leidingen.

Veldonderzoek op meer dan 10.000 plekken

Ingenieursbureau Arcadis voert in opdracht van Rijkswaterstaat veldonderzoeken uit. In totaal wordt op tienduizenden plekken onderzoek gedaan. Daarbij gaat het onder meer om bodemonderzoek, archeologisch onderzoek en geotechnisch onderzoek. Meer weten? Lees dan hier verder.

Bron: RAAP archeologisch onderzoek

Verleggen kabels en leidingen

De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder heeft niet alleen gevolgen boven de grond, maar ook onder de grond. Flink wat kabels en leidingen moeten worden verlegd. Hiermee gaan we in 2019 van start. Om de overlast voor omwonenden en bedrijven te beperken, worden de werkzaamheden zo efficiënt mogelijk ingericht én gecombineerd. Lees hier meer over het verleggen van de kabels en leidingen.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de A27 te kunnen blijven gebruiken, is onderhoud noodzakelijk: voor, tijdens én na het werk aan de verbreding. Zo loopt het onderhoud van de weg gewoon door tijdens het werk aan de verbreding. Hier spelen we op in door de verschillende werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen? In dit artikel leest u hier meer over.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen