Geluid

731 keer bekeken

Alle informatie over belangrijke thema's als geluid, luchtkwaliteit en natuur hebben we op deze pagina gebundeld in themadossiers. Mist u informatie of heeft u een suggestie voor een nieuw dossier? Laat het ons dan weten via de contactpagina.

Bij het wijzigen, aanleggen en beheren van de rijkswegen houdt Rijkswaterstaat in de gaten of het geluid binnen de wettelijke grenzen blijft. Welke gevolgen heeft de verbreding van de A27 op geluidsgebied?

Geluidsoverlast beperken

Om ook na de verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder aan de wettelijke geluidsnormen te voldoen, nemen we een aantal maatregelen. Uitgangspunt is dat de geluidsoverlast voor de omgeving niet toeneemt.

Stil asfalt en nieuwe geluidsschermen

Op grote delen van de A27 tussen Houten en Hooipolder komt stiller asfalt in de vorm van tweelaags ZOAB te liggen. Daarnaast zorgen we op 28 locaties voor nieuwe geluidsschermen. We plaatsen de schermen rechtop. Ook worden ze absorberend uitgevoerd en krijgen ze aan beide kanten (klim)beplanting. Op kunstwerken, zoals bruggen en viaducten, komen transparante geluidsschermen.

Nieuwe bruggen

De nieuwe Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug krijgen stille voegovergangen. Op de Keizersveerbrug komt het stillere tweelaags ZOAB.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen