Verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder

Op de A27 tussen het knooppunt Hooipolder en Houten staan dagelijks lange files. Daarom verbetert Rijkswaterstaat de komende jaren dit deel van de snelweg. Zo rijdt het verkeer in de toekomst beter door en zijn er minder files en sluipverkeer in de regio.

 

 

 

Wat gaan we doen?

Tussen 2024 en 2031 zijn er flinke werkzaamheden aan de weg, bruggen, viaducten en andere A27-onderdelen. We leggen 47 kilometer extra rij- en spitsstroken aan en vernieuwen 3 bruggen, verbreden 1 brug en leggen andere op- en afritten aan. Dit doen we met respect voor de omgeving en in afstemming met regionale en lokale overheden.

 

 

 

De hinderkaart

Rijkswaterstaat doet er alles aan om hinder te beperken. We kondigen werkzaamheden tijdig aan zodat je als (vaar)weggebruiker rekening kunt houden met omleidingen en extra reistijd. De kaart geeft een handig overzicht van waar welke werkzaamheden zijn en welke hinder deze opleveren. Ook zie je hier het verschil tussen de huidige en toekomstige situatie en bieden we informatie over de geluidsbelasting.

→ Bekijk de hinderkaart

Screenshot van de hinderkaart

 

 

 

Planning

In 2024 zijn we van start gegaan met de werkzaamheden aan de A27 tussen Houten en Hooipolder. Meer weten over wanneer we waar bezig zijn? We hebben alles voor je op een rij gezet.

→ Bekijk de planning

 

'De A27 Houten - Hooipolder willen we uit de file top 10 halen. Daarom pakken we deze 47 km lange route grootschalig aan.'

→ Bekijk wat wij doen

Meer over de A27

Het laatste projectnieuws

Er gebeurt veel op en langs de A27 Houten - Hooipolder. We houden je regelmatig op de hoogte van de mijlpalen en ander nieuws rondom het project en de werkzaamheden. 

→ Lees meer

Reisalternatieven

Tijdens de werkzaamheden aan de A27 Houten - Hooipolder moet je rekening houden met extra vertraging. We adviseren een aantal reisalternatieven om files te vermijden.

→ Lees meer

Bibliotheek

Aan de verbetering van de A27 Houten - Hooipolder zijn jaren van intensieve voorbereidingen voorafgegaan. In onze bibliotheek kun je de relevante vergunningen en andere relevante documenten inzien. 

→ Lees meer

 

 

 

 

Uitvoerende partijen

 

 

 

 

 
 

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de A27 Houten - Hooipolder? Abonneer je op de nieuwsbrief en lees ieder kwartaal al het nieuws en achtergrondverhalen. Zo ga je niet alleen goed voorbereid op weg, maar kom je ook meer te weten over wat er allemaal bij de verbetering aan de weg komt kijken.

→ Abonneer hier

Cookie-instellingen