Reisalternatieven

De komende jaren zal het vanwege de werkzaamheden extra druk zijn op de A27 tussen Houten en Hooipolder. Drukte mijden? Ga goed voorbereid op weg! Check voor vertrek de verkeersinformatie en reis op rustige momenten. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan en geef je de ruimte aan reizigers die geen keuze hebben om op een ander moment te rijden. Als iedereen dat doet, rijden er elke werkdag 1.500 minder voertuigen in de spits, beide kanten op. Dat scheelt veel verkeersdrukte. 

 

Check je route

Kijk op de hinderkaart of op VanAnaarBeter.nl waar er werkzaamheden langs de route zijn gepland en welke hinder deze opleveren.

Reis buiten de spits

Pak je de auto, reis dan buiten de spits. Ga pas na 10.00 uur op pad en rijd voor 15.00 uur of na 19.00 uur weer terug. Check van tevoren de drukte op de weg en houd rekening met de weersverwachting.

Neem de fiets

Woon je niet zo ver van je werk? Pak dan de fiets of e-bike. Dat is duurzaam, goedkoop en gezond. Met een e-bike overbrug je al gauw een afstand tot zo’n 25 km.

Werk thuis

Hoef je niet per se naar kantoor? Werk dan thuis. Dat scheelt tijd, geld en het is goed voor het milieu. Zorg voor een goed ingerichte werkplek waar je ongestoord aan de slag kunt.

Kies bewust

Je hoeft niet steeds voor hetzelfde alternatief te kiezen, maar kunt hierin variëren. Zo kun je de ene dag thuiswerken en de andere dag buiten de spits reizen.

 

 

 

Regelingen

 

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"259405"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"4","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

→ Alle regelingen

 

 

 

 

Samenwerken in de regio

Ben je een werkgever in de buurt van het traject A27 Houten - Hooipolder? Denk dan nu alvast na over hoe je je werknemers kunt helpen files te vermijden tijdens de wegwerkzaamheden. Zorg voor een goed mobiliteitsplan, waarin je bijvoorbeeld fiets- en thuiswerkregelingen opneemt. Dit hoef je niet allemaal alleen te doen. Er zijn organisaties in jouw regio die graag met je meedenken. Voor Zuid-Holland is dit Zuid-Holland Bereikbaar, voor de regio Utrecht is dit Goedopweg en voor Noord-Brabant is dit Brabants Mobiliteitsnetwerk.

Cookie-instellingen